No #46

Seitseminen-Helvetinjärvi

Ruovesi ja Ylöjärvi

Kuva: Juho Kytömäki
100 luontohelmeä

Seitseminen-Helvetinjärvi on luontohelmi, johon kuuluu kahta kansallispuistoa yhdistävä alue. Siltä löytyy useita suojelualueita, valtion virkistysmetsä ja ympäristöarvometsä sekä arvokkaita suojelemattomia metsiä ja soita. Sekä Seitseminen että Helvetinjärvi ovat isolle yleisölle tuttuja kansallispuistoja, mutta kansallispuistojen väliin jäävä alue on hieman tuntemattomampaa ja siksi tutustumisen arvoista luontoa. Etäisyyttä Seitsemisen ja Helvetinjärven kansallispuistoilla on noin 25 kilometriä.

Seitseminen-Helvetinjärvi

Kaksi kansallispuistoa yhdellä iskulla

Kansallispuistojen väliselle alueelle kuuluu arvokkaiksi todettuja soita sekä arvokkaita varttuneita ja vanhoja metsiä. Alueella on myös ennallistamistarpeita.

Kuva: Saara Salmela
Retkeilyreittejä Seitsemisen ja Helvetinjärven kansallispuistojen tuntumassa

Tämä luontohelmialue on poikkeuksellisen laaja ja erämaisuutta henkivä kokonaisuus. Alueella kulkee retkeily- ja melontareittejä. Retkeilyreittejä pitkin retkeilijä pääsee tutustumaan luontoon kansallispuistojen lähimaastossa kuitenkin keskellä koskemattomampaa luontoa. Erämaisissa maisemissa voi virkistyä ja aistia monipuolista luontoa.

Lahjoita luonnonsuojeluun

Luonnonsuojeluliitto on koko Suomen luonnon puolustaja, jonka yhdistykset ja piirit ympäri maan suojelevat ansiokkaasti lähiluontoa. Lahjoittamalla tuet konkreettisesti työtä suomalaisen luonnon puolesta. Valitse itsellesi sopiva kohde ja tapa lahjoittaa!

Lahjoita