No #58

Ruunaa

Lieksa

Kuva: Ahti Keränen
100 luontohelmeä

Ruunaan komeat koskimaisemat kiinnittävät alueella liikkuvien huomion täydellisesti.
Henkeäsalpaavat näkymät vaihtelevat eri vuodenaikoina, kun kesällä auringon säteet heijastavat kosken pinnasta ja talvella kosken yllä leijuu taianomainen usva. 

Ruunaa on erämainen valtion retkeily- ja suojelualue. Kosken kuohuihin pääsee tutustumaan Lieksan koillispuolella lähellä Suomen ja Venäjän välistä rajaa.

Ruunaa

Rauhaa rakastava erämaalajisto

Ruunaan luonnonsuojelualue on ainutlaatuinen karjalainen salomaa, joka jatkuu raja-alueen kautta Venäjän puolelle. Alueen eläimistössä viihtyvät susi, karhu, ilves ja ahma sekä monet ihmisiä karttavat petolinnut.

Kuva: Ahti Keränen
Meloen kohti koskia

Ruunaa on merkittävä retkeily-, kalastus- ja koskimelonta-alue. Melontareittejä löytyy niin aloittelijoille kuin kokeneillekin melojille. Retkeilijöille alueelta löytyy monipuolinen, opastettu polkuverkosto, joka mutkittelee metsän suojassa ja vesistöjen rannoilla. Patikointireittejä alueella on 50 kilometrin verran. Näistä erämaamaisemista löytyy paljon mielenkiintoista näkemistä alueella liikkuville.

Lahjoita luonnonsuojeluun

Luonnonsuojeluliitto on koko Suomen luonnon puolustaja, jonka yhdistykset ja piirit ympäri maan suojelevat ansiokkaasti lähiluontoa. Lahjoittamalla tuet konkreettisesti työtä suomalaisen luonnon puolesta. Valitse itsellesi sopiva kohde ja tapa lahjoittaa!

Lahjoita