No #4

Konnunsuo

Lappeenranta

Kuva: Anna Vuori
100 luontohelmeä

Konnunsuo on linnuista ja erityisesti suurista muutonaikaisista hanhiparvista tunnettu suoalue. Sen rantojen suojiin ja lampiin kerääntyy joka vuosi tuhansia lintuja pesimään ja levähtämään muuttomatkallaan. Parhaimmillaan suolta on nähty kohoavan ilmaan 150 000 hanhea yhden päivän aikana syysmuuton aikaan. Konnunsuolla on suon ja lampien lisäksi paljon pieniä runsaasti lahopuuta sisältäviä metsäsaarekkeita. Näistä pienistä luonnon suojasaarekkeista monet linnut hakevat turvaa ja pesimärauhaa.

Konnunsuolla sijaitsevat Höytiönsuo ja Höytiönlampi ovat valtakunnallisesti merkittäviä maisema-alueita. Lammen vesissä ja sen rannoilla elelee tiukan suojelun alainen viitasammakkoyhteisö, ja lammen ympäristössä suristelee eri korentolajeja.

Konnunsuo

Suon tunnelmaa ja tuhansia lintuja

Höytiönlammella esiintyy arvokasta ja silmälläpidettävää luontotyyppiä avoluhtaa. Lammen rannoilla kasvaa puolestaan sara- ja ruoholuhtaa. Lammen luhtia uhkaa turpeentuotanto.

Laavulle yöksi ja aamulla lintutorniin

Sen lisäksi, että Konnunsuo on lintujen levähdyspaikka, tarjoaa se ihmisille virkistystä useassa eri muodossa. Lammen rannoilta ja metsäsaarekkeista voi noukkia marjoja sekä sieniä koriinsa, ja suon mättäillä voi vaellella nauttien suon tuoksusta ja kauneudesta. 

Luontoretken lomassa voi yöpyä tai keitellä nokipannukahvia Höytiönlammen rannan laavulla. Lintubongarit voivat puolestaan suunnata kulkunsa lintutornille, josta voi ihailla lintuja sekä kulttuurihistoriallisesti merkittävää Konnunsuon vankila-aluetta.

Lahjoita luonnonsuojeluun

Luonnonsuojeluliitto on koko Suomen luonnon puolustaja, jonka yhdistykset ja piirit ympäri maan suojelevat ansiokkaasti lähiluontoa. Lahjoittamalla tuet konkreettisesti työtä suomalaisen luonnon puolesta. Valitse itsellesi sopiva kohde ja tapa lahjoittaa!

Lahjoita