No #28

Pihlajaveden suot

Keuruu

Kuva: Ari Aalto
100 luontohelmeä

Suomalainen suoluonto on kauneimmillaan Pihlajaveden soilla, kun laajat nevat yhdistyvät syrjäisiin metsälampiin ja vanhoihin metsiin. Tämän jopa kansallispuistomaisen luontokokonaisuuden arvoa nostaa entisestään soilla lentelevät kuukkelit ja  maassa nakuttelevat riekot.

Muutenkin Keski-Suomessa Keuruulla sijaitsevan Pihlajaveden luonto on monipuolinen kokonaisuus, jossa esiintyy 20 uhanalaista luontotyyppiä, kuten lettonevarämettä, korpirämettä ja kalvakkanevaa. Oman säväyksen poikkeuksellisen upeaan suoluontoon tuovat ilmassa lentelevät suoperhoset. Alueella on havaittu Keski-Suomessa erittäin harvinaista suonokiperhosta ja suokirjosiipeä.

Pihlajaveden suot

Metsälammet aukeiden nevojen syleilyssä

Suoalueen varttuneiden puiden rungoilla viihtyvät useat harvinaiset kääpälajit. Seudulla kasvaa muun muassa ruostekääpää, pohjanrypykkää ja tippakääpää.

Kuva: Ari Aalto
Hillaretkellä voi bongata pikkukuovin tai kurjen

Pihlajaveden suot tarjoavat erinomaiset mahdollisuudet lähes luonnontilaiseen suoluontoon tutustumiseen. Alue tarjoaa monipuolisten retkeilymaastojen lisäksi oivalliset marja-apajat – suon kosteudessa viihtyvät erinomaisesti hillat ja metsien siimeksessä puolukat. 

Pihljaveden monipuolisessa luonnossa, jossa yhdistyvät järvet, suot, metsät ja lammet, elää rikas linnusto. Parasta aikaa lintujen bongaukseen on kevät, jolloin soiden ja lampien suojassa liikkuu ja ruokailee runsaasti muuttolintuja.

Lahjoita luonnonsuojeluun

Luonnonsuojeluliitto on koko Suomen luonnon puolustaja, jonka yhdistykset ja piirit ympäri maan suojelevat ansiokkaasti lähiluontoa. Lahjoittamalla tuet konkreettisesti työtä suomalaisen luonnon puolesta. Valitse itsellesi sopiva kohde ja tapa lahjoittaa!

Lahjoita