No #56

Pieni Ritojärvi

Lieksa

Kuva: Ahti Keränen
100 luontohelmeä

Pienen Ritojärven hiljainen erämaa tarjoaa mahdollisuuden kätkeytyä luonnonrauhaan eri vuodenaikoina. Alue on kaunis kokoelma järvi- ja harjujaksomaisemia. Järven rannalla on hieno laavu, jossa voi levähtää, kahvitella ja paistaa makkaraa. 

Pieni Ritojärvi sijaitsee Lieksan kaakkoispuolella melko lähellä Pielisen järveä, joka sijoittuu tämän luontohelmen länsipuolelle.

Pieni Ritojärvi

Pienen Ritojärven rannalta kohoavat metsäiset harjut

Ihastuttavat harjumaisemat ja tiheäsyiset aihkimännyt ovat tyypillistä luontoa Pienen Ritojärven seudulla. Rantametsiköt ja suonlaitamat ovat teerien asuinsijoja. Myös ahma ja karhu viihtyvät Ritojärven metsissä.

Kuva: Ahti Keränen
Rauhallista retkeilyä ympäri vuoden

Talvella upea tykkylumimaisema ikihonkineen antaa retkeilijälle ikimuistoisen hetken. Pienen Ritojärven maisemissa voi retkeillä eri tavoin. Jäniksenkäpälähiihdon latu on käytössä retkeilijöille helmi-maaliskuun vaihteessa, ja lumikenkäretkeilylle on reilut viisi kilometriä reitistöä. Kesäksi lumen alta paljastuu hienoa luonto, johon voi tutustua esimerkiksi pitkospuita pitkin kulkien. Pieni Ritojärvi on hieno päiväretki-kohde.

Lahjoita luonnonsuojeluun

Luonnonsuojeluliitto on koko Suomen luonnon puolustaja, jonka yhdistykset ja piirit ympäri maan suojelevat ansiokkaasti lähiluontoa. Lahjoittamalla tuet konkreettisesti työtä suomalaisen luonnon puolesta. Valitse itsellesi sopiva kohde ja tapa lahjoittaa!

Lahjoita