No #30

Kajasuo

Kouvola ja Hamina

Kuva: Markku Suoknuuti
100 luontohelmeä

Itäpuolellaan Kajasuo on suojaisa ja erinomainen paikka hiljentymiseen ja rehevän suoluonnon seuraamiseen. Lännessä suokokonaisuus yltää aina Kotkan valtatien kylkeen. Haminalaisille tärkeä vetinen ja laaja aapasuo on metsäisten saarekkeiden kahtiajakama. Pohjoisesta löytyy myös keidasuota ja kosteiden nevojen ja nevaerämaiden kasvillisuutta. Alueeseen kuuluu myös Lamminsuo karuine nevoineen ja rämeineen, sekä pieni Ymmyriäissuo.

Kajasuo

Tunnettu karpalosuo

Lisäksi Kajasuo on yksi merkittävimpiä eteläisen rannikkoalueen suoperhossoita. 

Kuva: Markku Suoknuuti
Arvokas lintusuo

Kajasuo on monipuolinen suokompleksi, jossa retkeiljät ja luontoharrastajat ovat tehneet erittäin paljon ja monipuolisesti luontohavaintoja. Ei ihme, että Kajasuo on BirdLife Suomen mukaan maakunnallisestikin arvokas lintualue. Julkaistua tietoa suon luonnosta on kuitenkin hyvin vähän.

Alueella järjestetään suokävelyjä (sauvakävelyjä) säännöllisen epäsäännöllisesti. Kajasuo on myös toiminut retki- sekä kurssikohteena, ja siellä harjoitetaan metsästystä.

Lahjoita luonnonsuojeluun

Luonnonsuojeluliitto on koko Suomen luonnon puolustaja, jonka yhdistykset ja piirit ympäri maan suojelevat ansiokkaasti lähiluontoa. Lahjoittamalla tuet konkreettisesti työtä suomalaisen luonnon puolesta. Valitse itsellesi sopiva kohde ja tapa lahjoittaa!

Lahjoita