No #77

Nynäsinsalo

Heinola

Kuva: Olli Vuori
100 luontohelmeä

Nynäsinsalo on harvinaisen laaja, noin 3 000 hehtaarin kokoinen metsäalue Heinolassa Vierumäen Urheiluopiston ja Jyrängönvirran välissä. Kyseessä on Etelä-Suomen suurin yhtenäinen metsäalue, joka on asumatonta aluetta. Metsäalueen länsireunassa on pieni luonnonsuojelualue. 

Nynäsinsalo

Lenkkipolkuja luonnon keskellä

Nynäsinsalon maastossa lenkkeilevä tai retkeilevä pääse nauttimaan raikkaasta ilmasta, luonnon rauhasta sekä reippaista juoksu- ja kävelyaskelista.

Kuva: Olli Vuori
Juustopolku ja Ilvesharjun reitti

Nynäsinsalon metsistä löytyy monipuolisia ulkoilureittejä sekä joitakin metsäautoteitä. Kuusimetsän keskellä kulkeva Juustopolku ja Ilvesharjun reitti ovat tunnettuja Itä-Hämeessä ja tärkeitä luontoreittejä sekä kaupungin asukkaille että Urheiluopiston asiakkaille. Juustopolun varrelta löytyy laavu, jossa voi ihastella metsäisiä maisemia.

Lahjoita luonnonsuojeluun

Luonnonsuojeluliitto on koko Suomen luonnon puolustaja, jonka yhdistykset ja piirit ympäri maan suojelevat ansiokkaasti lähiluontoa. Lahjoittamalla tuet konkreettisesti työtä suomalaisen luonnon puolesta. Valitse itsellesi sopiva kohde ja tapa lahjoittaa!

Lahjoita