No #69

Etelä-Konnevesi

Rautalampi ja Konnevesi

Kuva: Keijo Luoto
100 luontohelmeä

Etelä-Konneveden maisemaan kuuluvat korkeat mäet ja kalliojyrkänteet, lukuisat saaret, vanha metsä ja arvokkaat rantakalliot. Huomattavien korkeuserojen ansiosta järven maisemia voi kiivetä ihailemaan mäkien huipuilta. Kirkkaan veden ansiosta näkyvyys pinnan alla on erittäin hyvä. Kirkasvetisessä järvessä viihtyy järvitaimen. Alueella elää monipuolinen vesilintulajisto, ja järven yllä voi nähdä lentämässä sääksen. 

Pohjois-Savon ja Keski-Suomen maakuntien rajan kahtia jakama järvi, Etelä-Konnevesi, on laaja vesistöalue keskellä Järvi-Suomea. 

Etelä-Konnevesi

Jalopuun elinympäristöä

Etelä-Konneveden luonnosta löytyy erityispiirteenä kasvamasta metsälehmuksia. Tämä jalopuu puhkea kukkaansa heinäkuussa Etelä-Konneveden rannoilla.

Kuva: Jorma Knuutinen
Nuori kansallispuisto ja valtava määrä mielenkiintoisia luontonähtävyyksiä

Etelä-Konnevedellä voi retkeillä monipuolisesti sekä rannoilla että järven aalloilla. Järveen voi tutustua meloen ja sen maisemia pääsee ihailemaan sekä rannoilta että veneen kyydistä. Lukuisat opastetut luontopolut ja retkeilyreitit kuljettavat retkeilijöitä läpi metsien järven rannalle. Alueella on useita paikkoja, joista pääsee ihailemaan aukeavia järvinäköaloja. Vuonna 2014 Etelä-Konnevedelle perustettiin kansallispuisto.

Lahjoita luonnonsuojeluun

Luonnonsuojeluliitto on koko Suomen luonnon puolustaja, jonka yhdistykset ja piirit ympäri maan suojelevat ansiokkaasti lähiluontoa. Lahjoittamalla tuet konkreettisesti työtä suomalaisen luonnon puolesta. Valitse itsellesi sopiva kohde ja tapa lahjoittaa!

Lahjoita