No #20

Evo

Hämeenlinna

Kuva: Jukka Ruuhijärvi
100 luontohelmeä

Evon laaja metsäalue mahdollistaa kulkemisen metsässä tuntien ajan. Kyseessä on yksi Etelä-Suomen laajimmista metsäalueista. Evon luontohelmi on laaja, ja siihen kuuluu valtion retkeily- sekä luonnonsuojelualueita, opetusmetsää, Hämeenlinnan kaupungin ulkoilumetsää ja rantojen- sekä soidensuojelun piiriin kuuluvia alueita.

Metsän harvalukuisten vanhojen haapojen runkoja sävyttää paikoin haapariippusammalrihmastot. Evon maisemissa on alkukesästä havaittu myös paikoin kangasvuokkojen hentoa kukintaa.

Evo

Evon aarnimetsät kuuluvat eteläisen Suomen parhaimmistoon

Evon laajalti tutkitut vanhat metsät tarjoavat elinympäristön harvinaisille kasveille, kuten violettikukkaisille ketokatkerolle ja kirkiruoholle sekä sinisenä kukkivalle hirvenkellolle.

Kuva: Olli Turunen
Harvinainen punahärö asuu Evon metsissä

Luonnoltaan erämainen ja rauhallinen Evo houkuttelee alueelleen retkeilijöitä läheltä ja kaukaa. Metsästä löytyy merkittyjä retkeilyreittejä sekä laavu ja telttapaikat yöpymistä varten.  Evolla
kulkeva voi nähdä liito-oravan tai saukkoja. Myös ilves ja karhu liikkuvat alueen metsissä.

Lahjoita luonnonsuojeluun

Luonnonsuojeluliitto on koko Suomen luonnon puolustaja, jonka yhdistykset ja piirit ympäri maan suojelevat ansiokkaasti lähiluontoa. Lahjoittamalla tuet konkreettisesti työtä suomalaisen luonnon puolesta. Valitse itsellesi sopiva kohde ja tapa lahjoittaa!

Lahjoita