No #70

Kinahmi

Kuopio ja Nilsiä

Kuva: Pekka Tenhunen
100 luontohelmeä

Kinahmin tykkylumimetsät ja -maisemat innoittivat aikoinaan Pekka Halosen maalaamaan ikoniset maalauksensa. Myös kaskikulttuuri on luonut alueelle poikkeuksellisen hienoja maisemia.

Kinahmi on Tahkovuoren jatke, eli kuuluu samaan peruskalliovaaraan Tahkon matkailukeskuksen kanssa. Kinahmi on suunnilleen yhtä korkea kuin Tahkovuori, joka nousee 314 metriä merenpinnan yläpuolelle. Korkeutensa vuoksi Kinahmin huipulta aukeaa hienot näkymät ympäröivään maisemaan.

Kinahmi

Kinahmilla harjoitetaan edelleen lehmien metsälaidunnusta

Kinahmin rinteillä kasvaa puuston lisäksi harvinaisia kasveja. Metsälaidunnuksen seurauksena rinteet ovat hyvin reheviä ja erityisesti rinteiden alaosissa esiintyy paljon saniaisia.

Kuva: Olli Turunen
Kinahmi tutuksi hevosella, pyörällä ja jaloin

Kinahmin päällä kulkee luontopolku, jonka paikalliset ovat rakentaneet sinne parikymmentä vuotta sitten. Luontopolun löytäminen voi olla tällä hetkellä vaikeaa metsähakkuiden vuoksi, mutta sitä pitkin pääsee paikoille, joista voi ihailla Kinahmin maisemia. Alueella harrastetaan myös pyöräilyä ja ratsastusta.

Lahjoita luonnonsuojeluun

Luonnonsuojeluliitto on koko Suomen luonnon puolustaja, jonka yhdistykset ja piirit ympäri maan suojelevat ansiokkaasti lähiluontoa. Lahjoittamalla tuet konkreettisesti työtä suomalaisen luonnon puolesta. Valitse itsellesi sopiva kohde ja tapa lahjoittaa!

Lahjoita